Minden a matracokról

2021. október 23. 10:01 - Mega Matrac

Megoldás hátfájásra.

derekfajas.png

 

A GERINC POZÍCIÓJA MINDIG LEGYEN EGYENES

A gerinced megfelelő helyzete nagyban járul hozzá a derékfájás kiküszöböléséhez. Akkor választottad ki a jó matracot, ha a gerinced egyenesen helyezkedik el akkor is, amikor oldalt fekszel. Hozd el egy barátodat vagy családtagodat az üzletbe, és kérd meg, hogy ellenőrizze le a gerinced pozícióját oldaltfekvésnél, hiszen ha ez nem megfelelő, akkor egy másik matracot érdemes választanod.  

Ha kétséged támad, ne habozz segítséget kérni a személyzet valamelyik tagjától! 

A MEGFELELŐ KEMÉNYSÉGŰ MATRACOT VÁLASZD 

Az izmok és az ízületek túl nagy nyomásnak vannak kitéve, ha a nem megfelelő keménységű matracot választod ki. Ez a probléma a túl puha matrac esetében jelenhet meg, de egyaránt a túl kemény matrac sem lesz a hátadra jó hatással.

A gerinced megfelelő alátámasztása nagyon lényeges szempont, viszont ez tényleg csak saját tapasztalataid során tudod kikísérletezni. Ha reggelenként kevesebb hátfájást tapasztalsz, akkor jó úton jársz. 

Egy másik egyszerű tesztelése a matracnak – amit akár az üzletben is elvégezhetsz – az az egyszerű háton fekvés. Kérd meg kísérőpartneredet, hogy csúsztassa be a kezét a hátad alsó részére, a derekad környékére. Ha ezt könnyen meg tudja tenni, akkor az ágy túl kemény. Viszont ez fordított esetben is igaz: ha túl nehezen sikerül begyúrnia a kezét a hátad alá, az ágy túl puha. Akkor megfelelő a keménysége a matracnak, ha körülbelül azonos szintű nyomás éri a kezet a matrac és a hát oldaláról is. 

Alapjáraton a testsúlyod és a tested formája határozza meg, hogy pontosan milyen szilárdságú matracra van szükséged. A leegyszerűsített szabály az, hogy minél nehezebb vagy, annál feszesebbnek kell lennie a matracnak is annak érdekében, hogy a megfelelő alátámasztást biztosítsa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megamatrac.blog.hu/api/trackback/id/tr516733004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden a matracokról
süti beállítások módosítása